Workshop Body Awareness voor ruiters:

  • Heb je last van je lijf na het rijden?
  • Heb je zelf een (sterke) voorkeur voor een hand/richting?
  • Ben je je bewust van spanning in je lijf tijdens het rijden?
  • Wil je meer ontspannen kunnen rijden?

Dan is deze workshop Body Awareness voor ruiters iets voor jou.

Aan de hand van oefeningen op de grond, kijken we waar de spanning in jouw lijf zit waardoor die je als ruiter in de weg kan zitten. Je leert hoe je deze spanning los kunt laten en hoe je je adem daarin kunt gebruiken.

Over Body Awareness:

Body Awareness betekent letterlijk vertaalt: lichaamsbewustzijn.

Lichaamsbewustzijn is juist voor ruiters een belangrijk middel in de communicatie met het paard, dat elke scheefheid en spanning van de ruiter precies aanvoelt.

Met Body Awareness kom je weer in contact met je lijf, ontdek je waar pijn en blokkades zitten, waar je spanning hebt opgeslagen. Daarbij hoort ook het bewustzijn over je ademhaling.

Beginnend met een “bodyscan”, vanaf de voeten t/m het hoofd, onderzoeken we, waar de deelnemers gespannen of soepel zijn, wanneer spanning word opgebouwd of losgelaten en welke bewegingen mogelijk zijn. Bij dit onderzoek gaat het er niet om hoe “goed”een beweging uitgevoerd wordt maar waar de grenzen liggen, in een beweging zonder spanning en met een rustige diepe ademhaling.
De ademhaling is daarbij de controle. Zit de ademhaling hoog of houden deelnemers hun adem in, geeft de beweging te veel spanning. 
Na de bodyscan wordt naar de (pijnlijke/gespannen) plekken gekeken, die de deelnemers tegen zijn gekomen.
Daarnaast zijn er partneroefeningen, oefeningen op een bal, houten paard of op een stoel.

Deze workshop vindt plaats in groepen van 4-8 deelnemers. Bij jou op stal of een locatie bij jou in de buurt, samen met je stalgenoten of ruitervrienden.

Workshop Body Awareness van 2,5 uur kost: € 35 per persoon

De workshop Body Awareness kan ook gecombineerd worden met een voortzetting ter paard waarbij de aandacht ligt op de balans en houding van de ruiter.
clinic hele dag: € 75 per persoon excl. lunch

Heb je vragen of wil je een workshop boeken, bel me op 06 415 111 95 of mail naar info@spelen-met-paarden.nl.