WIE BEN IK?

Mijn naam is Barbara Eckstein. Paarden waren al in mijn puberteit mijn favoriete hobby. Ik heb op pony- en paardenkampen en meerdaagse ritten in Duitsland ontdekt, hoe het is om met een paard de wereld om je heen te ontdekken. Het liefst reed ik buitenritten en zonder zadel want dan voelde ik me vrij van alle dwang. Ik moest daarbij ook vaststellen dat een paard niet zomaar doet wat je wilt. En dat je echt moet weten wat je wilt, anders gebeurt het niet. Als je een gemeenschappelijke taal hebt gevonden met een paard, kun je ook echt “vliegen”. Naast alles te willen weten over paarden, hoe ze leven, hoe ze met elkaar omgaan, hun manier van bewegen etc. ben ik oneindig geïnteresseerd in mensen.

Holistische aanpak

Ik was altijd al geboeid door beweging en heb zelf veel gesport. Mijn studie bewegingswetenschappen was voor mij een logische keuze en heeft de basis gelegd voor het lichamelijke aspect van mijn aanpak.

Met het coachen met paarden wil ik de begeleidingsvaardigheden die ik heb verworven als docent aan een hogeschool combineren met het vermogen van de paarden om persoonlijke vraagstukken helder en inzichtelijk te maken. Dit, samen met mijn opleiding als paardencoach, vormt de basis van het mentale aspect van mijn aanpak.

In mijn workshops combineer ik de mentale en lichamelijke aspecten. Ik heb een holistische kijk op de combinatie van ruiter en paard.

Samen vliegen

Elke ruiter weet dat een paard op alles reageert. Als je dus samen wilt “vliegen” begint de reis bij jou.

Het is fantastisch om te zien wat er gebeurt als mens en paard een eenheid zijn. Dan gaat een energie stromen die voor beiden heel fijn is en resultaten verbeterd.

Neem contact met me op als je meer wilt weten.


Mijn team

smp_team