Coaching

Paarden zijn kudde – en prooidieren. Alleen door heel alert te zijn op de omgeving en vooral door het aanvoelen van de reacties van de anderen in de kudde kunnen zij in het wild overleven. Alle leden van een kudde paarden vertrekken vrijwel tegelijkertijd als er gevaar dreigt. Ze reageren op de kleinste signalen van anderen, zowel paarden als mensen.

Van deze eigenschap maak ik gebruik tijdens de coaching. Het paard reageert ook tijdens de coaching op de kleinste signalen van de mens zoals versnelde ademhaling, spierspanning of een hogere hartslag. Dit zijn allemaal signalen die je afgeeft bij stress of in moeilijke situaties. Maar ook bij ontspanning kun je duidelijke reacties van het paard zien. Dit wordt vaak beschreven als het spiegelen van gedrag.

Het gaat om jouw ervaring! En ervaringen zijn altijd gebaseerd op gevoelens die jij op jouw manier interpreteert. Daarom is het belangrijk om te voelen (kijken wat in je opkomt) tijdens een sessie. Openheid en nieuwsgierigheid naar jezelf zijn belangrijke aspecten tijdens een sessie.

Mijn coaching is gericht op het versterken van jouw krachten en kwaliteiten, op mogelijkheden in jouw situatie.

Ik werk altijd naast het paard en niet erop.

Interesse?

Bel, app of mail me als je een keertje kennis wil maken. Dan spreken we af bij de paarden en hebben we het erover hoe ik je zou kunnen helpen. Ik kan je laten ervaren wat spelen met paarden met je kan doen.